Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
Angående Mig | Support: Pater
2. februar // 19:00 - 22:30

ANGÅENDE MIG

 

Køn, opvækst, sex, forfald og stolthed – og en uhørt kropslig ærlighed; Angående Mig er ude med sin debutplade, MANDEN I MIG og tager på første turné i tre år.

Angående Mig har med hastige skridt besat den danske scene med sin helt egen lyd, der blander hiphoppens tunge 808, singer/songwriterens akustiske guitar og punkens absolutte vrede og desperation, der tvinger enhver lytter til rent faktisk at lytte. 

Angående Mig høstede ros og blev i Politiken kaldt ”den mest intense nye danske pop-stemme” da hun i 2020 udgav sin på én gang vrede og nærværende debut-EP KUNSTEN AT LADE SOM OM. EPen indeholdt bl.a. radiohittet “jeg elsker alt hvad du hader ved mig” og den anmelderroste “vrede kvinder”.
I 2021 udkom den opfølgende EP “alt det jeg alligevel ikke tør sige”, der med sange som “BLOMSTER I LAKKEN” og “POLYFILLA AF LIGEGYLDIGHED” gjorde det klart for enhver, hvilken bramfri kunstner Angående Mig er. GAFFA kårede begge EPer som blandt de 20 bedste danske albums i henholdsvis 2020 og 2021.

Tidligere på året udkom første-singlen til det spritnye album, ”mor R stærk” – og kort før sommeren landede anden-singlen, “Sommerfugl”, som blev P3s uundgåelige. Nu er hun aktuel med sit længe ventede debutalbum ”MANDEN I MIG”, der med et tilbageblik i sin egen provinspubertære virkelighed, fortæller en historie om køn, opvækst, sex, forfald og stolthed. Med lån af den kristne liturgi som metaforramme og med Niels Hausgaard og Anna Juul som gæstemedvirkende på pladen, viser Angående Mig den bio-politiske virkelighed i sin egen stavnsbundne og kønnede kamp.

I kontrast til Angående Migs tidligere maksimalistiske og insisterende udgivelser, er “MANDEN I MIG” et sonisk minimalistisk pop-album og en magtdemonstration i netop at turde favne alle yderpunkter af det protesterende indre – også alt dét, der eftertænksomt hvisker dig i øret. Angående Mig kan være kynisk ærlig, og dette album er et fantastisk godt bud på et nyt generationsalbum, hvor emner som krop, sex og provinsiel stolthed, bliver behandlet rørende, seriøst og indsigtsfuldt.

Laura bag Angående Mig fortæller selv: ”Jeg har skrevet det her album i en svær alder, hvor jeg har følt mig meget forvirret og rodløs i hjertet. Så jeg tror det har været et stort forsøg på at finde tilbage til barneblikket – at huske på hvad jeg kommer af. Det har været en slags graverjournalistik inde i mig selv.
Specielt når det kommer til kønnet, er jeg meget bevidst om, at jeg behandler min egen historie gennem en utrolig binær verdensforståelse, det sorte og det hvide, det enten eller. Og det gør jeg netop, fordi det var den verden, jeg var barn i.


Mit selvopfundne begreb, provinsiel brutalisme, har hele tiden været et eller andet noget, som jeg har prøvet at holde fast i og skrive ud fra. Hvordan kunne jeg overproportionalisere den provinsielle stolthed. Den storhed man som barn ser i alt, der omslutter én.
Titlen MANDEN i MIG er blevet en form for treenighed, der både repræsenterer barndommens faderlige forbilleder, den lille dreng inden i mig og min tidlige heteroseksualitet – aspekter, som uden tvivl har været grundstenene i kampen med og mod min egen kvindelighed.”

PATER

Fra Paters aktuelle debut EP, “Køn for dig” flyder fastlåste idealer, ensomhed, stivnede kønsroller og misforstået tavshed . Sangene er spændt op på en vrede over de uskrevne regler, vi alle er med til at opretholde. Pater vil hjælpe os med at vende vreden væk fra hinanden og rette den mod de systemer og strukturer, der skader os og vores relationer, så vi også kan give plads til forståelse og tilgivelse. Sanger og sangskriver Stine Stengaard råber og hvisker med rå kompromisløs ærlighed, båret frem af hele bandets musikalske nærvær og mod til at være i ekstremerne.  

Pater spiller d. 2/2 en særlig intim stripped-down-koncert.

Detaljer

Dato:
2. februar
Tidspunkt:
19:00 - 22:30
Pris:
160,00kr.

Sted

Volume Village
Thomas Koppels Gade 201
Aarhus C, 8000 Denmark
Telefon
+45 4160 6076

Arrangør

Volume Village
Telefon
22 90 49 14
E-mail
kontakt@volumevillage.dk
Se Arrangør hjemmeside

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige